Birbirlerinden yüzlerce km uzaklıktaki trafo merkezlerinde yapılan kompanzasyon uygulamalarının tek merkezden anlık izlenememesi ve TEİAŞ'a reaktif bedel ödenmesinden dolayı enerji dağıtım şirketinde enerji yönetimi sistemi kuruldu. Trafo merkezinde, trafo çıkış baraları ve fider baralarında toplam 711 noktayı internet üzerinden anlık izlemek için dağıtım şebekesi bünyesindeki 49 farklı trafo merkezine MPR-63-42 Şebeke Analizörleri takıldı. Bu 711 nokta, Entbus Pro yazılımı ile anlık olarak izlenmeye başlandı. Daha önce aylık olarak ödenen 250 bin TL tutarındaki reaktif bedel, Enerji Yönetim Sistemi'nin devreye alınmasıyla 50 bin TL'ye indirildi.
Firma 935 farklı lokasyonda bulunan mağazasının enerji tüketim seviyelerini ve maliyetlerini merkezden takip edemiyordu. Mağazaların artan enerji maliyetlerini düşürmek ve enerji kullanımına ilişkin verileri takip edebilmek amacıyla enerji yönetim sistemi kuruldu. Firmaya ENTBUS Pro Enerji İzleme Yazılımı kuruldu ve gerekli eğitimler verildikten sonra sistemin yönetimi müşteriye devredildi. Firmada, enerji tüketimi yıllık 120 milyon TL ile üçüncü en büyük gider kalemi durumundaydı, sistemin kurulduğu ilk yıl sonunda sağlanan 1,2 milyon TL tasarruf ile yapılan enerji izleme yatırımının amortisman süresi 6 ay oldu.
535 banka şubesinde reaktif bedel ödenmesi, enerji tüketimleri ve enerji kalitesinin takip edilememesi sorunlarından dolayı çalışma yapıldı. Şubelerin enerji tüketimini ve enerji kalitesini takip etmek amacıyla her şubede kompanzasyon sistemi kurularak ENTBUS Pro Enerji İzleme yazılımı ile takibi yapıldı. Sistem kurulmadan önce ortalama 120 noktada yılda yaklaşık 220 bin TL reaktif bedel ödenmekteydi. Sistem kurulumu sonrası enerji tüketimleri ve kompanzasyon sisteminde oluşan sorunlar takip edilerek reaktif bedel oluşumu önlendi. Bu projede yatırımının amortisman süresi 3,5 ay olarak gerçekleşti.