ENTES Şebeke Analizörleri, tesislerdeki sistemlerin tüm elektriksel parametrelerini ölçmek için tasarlanmışlardır. Güç kalitesi, elektrik şebekesindeki enerjinin voltaj, frekans ve dalga formu gibi özelliklerinin standartlara uygunluğunu ifade eder. Bu kalite, elektrikli cihazların verimli ve güvenli çalışmasını sağlar. ENTES'in güç kalitesi ölçüm cihazı çeşitleri bu özellikleri hassas bir şekilde ölçerek olası sorunların önüne geçilmesini sağlar. Şebekenin stabilitesini korumak ve enerji verimliliğini artırmak için geliştirilmiş güç kalitesi ölçer cihazlarımız, endüstriyel tesislerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunar.
Güç Kalitesi ve Enerji Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
EPR Serisi Güç ve Enerji Ölçer Ayarlarında Akım Trafosu Primer Değeri Giriş Menüsü Yok İse Nedeni Ne Olabilir?
EPR serisi enerji ve güç ölçerler, X/5 akım trafosuna uyumlu modeller ve CT-25 akım trafosuna uyumlu modeller olmak üzere 2 farklı versiyona sahiptir. Eğer kullandığınız donanımda akım trafosu primer değeri giriş menüsü yok ise cihazınız CT-25 akım trafosu ile kullanıma uygundur. CT-25 akım trafosu temin edebilir veya X/5 akım trafosu ile uyumlu bir donanım satın alabilirsiniz.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Güç Tüketim Değerleri Nelerdir?
Besleme Girişi Güç Tüketimi: <5 VA Gerilim Ölçme Giriş Yükü: <0,5 VA Akım Ölçme Giriş Yükü: 0,5 VA' dir.
EPR Serisi Güç ve Enerji Ölçer Cihazlardan Pulse Alınamamasının Nedeni Ne Olabilir?
EPR serisi enerji ve ölçerlerden pulse çıkışı alınamıyorsa bağlantıları yanlış yapılmış olabilir. Çözüm için akım ve gerilim bağlantıları kontrol edilmeli ve yanlış bağlantılar düzeltilmelidir.
MM-202 Modül Bağlantısı Nasıl Yapılır?
EMM-202 Modül MPR-4X Serisi Enerji Analizörleri ile beraber kullanılır. Bağlantısı; 'C' (Topraklama Sembolü İle Gösterilir) Ortak Uç Olacak Şekilde Bağlanır. 'V' (Voltaj Ucu) Voltaj Almak İstenirse Bu Uç Kullanılır. 'I' (Akım Ucu) Akım Almak İstenirse Kullanılır.
EMK-01 Kalite Analizöründen Kontak Çıkışı Alınabilir mi?
EMK-01 Kalite analizöründe, yazılım üzerinden konfigüre edilebilen 4 adet input ve output kontak çıkışı bulunmaktadır. Bu giriş veya çıkışı kullanıcı; dijital input, pulse input, dijital output ve pulse output olarak konfigüre edebilir ve istenen uygulamalarda kullanabilir.
EMK-01 Kalite Analizörü Nedir? Hangi Amaçla Kullanılır?
EMK-01, Alçak Gerilim ve Orta Gerilim sistemlerde EN61000-4-30 Class A standardına göre elektriksel parametrelerin ölçülmesini ve enerji kalitesinin EN 50160 standardına göre izlenmesini sağlayan kalite analizörüdür. Ölçüm teknolojisi, “IEC 61000-4-30: EMC uyumluluk standartları (61000 serisi) - Kısım 4-30: Test ve ölçme teknikleri - güç kalite ölçüm yöntemleri”, ölçüm sınıfı “Class A” uyarınca gerçekleştirilmiştir. EMK-01 Class A kalite analizörü, 2, 3 ve 4 iletken ağları ile TN ve TT şebekelerindeki elektriksel parametrelerin ölçülmesi ve izlenmesi için tasarlanmıştır.
EMK-01 Kalite Analizörü X/1 Akım Trafosu ile Uyumlu mudur?
EMK-01 kalite analizörü X/1 A ve X/5 A akım trafoları ile uyumludur.
ENTES Enerji Analizörlerinde Nötr Akımı Matematiksel Olarak Nasıl Hesaplanır?
Nötr akımı vektörel toplamlar ile bulunur, fakat cihaz bunu aynı anda okunan örnekler ile yapmaktadır. I~Nötr~ = I~L1~ + I~L2~ + I~L3~ (Vektörel toplamlar) Toplanan bu nötr ölçümlerinin RMS değeri hesaplanmaktadır.
ENTES Enerji Analizörlerine Akım Trafosu Kullanılmadan Direkt Bağlantı Yapılabilir Mi?
ENTES Enerji Analizörleri, elektrik şebekesindeki tüm elektriksel parametreleri ölçmek için tasarlanmışlardır. EPR-04, EPM-07, MPR-53, MPR-4X serisi enerji analizörlerinde 5 Ampere kadar direkt bağlantı yapılabilir. 5 Amper ve üzeri akımlar için cihaza akım trafosu bağlantısı yapılmalıdır. MPR-1X, MPR-2X ve MPR-3X serisi şebeke analizörlerinde direkt bağlantı yapılamaz, cihazlara akım trafosu bağlantısı yapılması gerekmektedir.
ENTES Enerji Analizörlerinin Ölçüm Değerlerinde Hata Olması Durumunda Hangi Kontroller Yapılmalıdır?
ENTES Enerji analizörlerinde import ve export olmak üzere çift yönlü aktif enerji ölçümü yapılabilmektedir. Burada import elektrik enerjisinden aldığımız elektriği, export ise elektrik enerjisine verdiğimiz elektriği ifade etmektedir. Elektrik üretimi olmayan, sadece tüketen işletmelerde import tarafında kWh değerler görülmesi, export tarafında bir değer görülmemesi yada yüke göre çok küçük değer görülmesi beklenir. Eğer kullanıcı elektrik üretimi olmamasına karşın, enerji analizöründe, export tarafında kWh değerleri görüyorsa akım trafosu bağlantılarını hatalı yapmış demektir. EPR-0X, EPM-0X ve MPR-5X Serisi enerji analizörlerinde akım trafosu uçlarının bağlantılarında hata kontrolü için; Yukarı / Aşağı tuşları kullanılarak anlık güç (W) ekranına gidilir, 3 fazdaki değerlerin görüldüğü ekranın sağ alt kısmında nokta işareti yanıp sönüyorsa, o faza ait akım trafosu bağlantı uçları ters bağlanmış demektir, düzeltilmelidir. Düzelttikten sonra aynı anlık güç (W) ekranında nokta görülmeyecektir. Bu işlemler 3 fazda da nokta görülmeyecek şekilde olana kadar yapılmalıdır. MPR-4X Serisi enerji analizörlerinde akım trafosu uçlarının bağlantılarında hata kontrolü için; test işlevini kullanarak yaptığınız bağlantıyı kontrol edebilirsiniz. TEST düğmesine 3 saniye bastığınızda cihaz Test Modu’na geçer. Test Modu’nun sağlıklı çalışabilmesi için aşağıdaki test şartları yerine getirilmelidir: Nominal gerilimin en az % 20'si gerilim ölçüm girişlerine uygulanmalıdır. Nominal akımın en az % 10'u akım ölçüm girişlerine uygulanmalıdır. Akım ve gerilim girişleri arasındaki açı farkı 30 dereceden daha az olmalıdır (Cosφ değeri endüktif 0,87 ile kapasitif 0,87 arasında olmalıdır.) Bağlantı testi sırasında cihaz bağlantıları kontrol eder ve dahili olarak düzeltebilir veya fiziksel düzeltmeyi kullanıcıya bırakabilir. Gerilim girişleri arasında bir hata varsa, sadece fiziksel bağlantıları değiştirerek düzeltilebilir. Akım trafosu uçlarında yapılan bağlantı hatalarını düzelttikten sonra, gerilim bağlantılarını da yapılabilecek potansiyel bağlantı hatalarına karşılık kontrol edilmesi gerekir. EPR-0X, EPM-0X ve MPR-5X Serisi enerji analizörlerinde gerilim girişlerinin bağlantılarında hata kontrolü için 3 faz Cosφ değerleri kontrol edilir. MPR-4X Serisi enerji analizörlerinde test işlevini tekrar kullanarak cihazda gerilim bağlantı hatası olup, olmadığı kontrol edilir. EPEPR-0X, EPM-0X ve MPR-5X Serisi enerji analizörlerinde tüm bağlantılar doğru yapıldıktan sonra ölçümler ve kayıtlar düzenli olacaktır. MPR-4X Serisi enerji analizörlerinde tüm bağlantılar doğru yapıldıktan sonra kontrol için test işlevini kullanırız, "TEST BAŞARILI" ibaresi gördüğümüz zaman cihazın tüm kablo bağlantıları doğru yapılmış demektir.
Dijital Giriş Nedir, Ne Amaçla Kullanılır?
Dijital girişler; enerji analizörleri, güç ve enerji ölçerler gibi özellikle ENTES Enerji Verimliliği ürün grubundaki ürünlerde bulunan bir özelliktir. Dijital girişlerin 2 fonksiyonu vardır; Uzaktan kontrol aktif olduğu zaman register'daki bilgilere göre dijital girişe bağlı cihazların durumu görülür. Örnek ;Batarya, termostat, akım kesici ve motorun durumu. Enerji count menüsünde dijital girişler aktif edildiği zaman enerji sayaçlarını kontrol eder. Örnek; Şebeke ve jeneratör kullanımlarında ayrı ayrı enerji ölçümü yapmak için kullanılır.
MPR-1X Serisi Enerji Analizörlerinde Haberleşme Ayarı Nasıl Yapılır?
Cihaz üzerindeki haberleşme anahtarları ile donanımın Modbus adresini 1 ile 31 arasında ayarlayabilirsiniz. 1 den 5 e kadar olan anahtarlar Modbus adresi için, 6'dan 8'e kadar olan anahtarlar ise BAUD RATE ayarı içindir. Cihaz adresi için anahtar pozisyonları binary mantıkla aşağıdaki gibi ayarlanır, Anahtar on ise değeri - > 1 Anahtar on ise değeri - > 2 Anahtar on ise değeri - > 4 Anahtar on ise değeri - > 8 Anahtar on ise değeri - > 16 Örneğin Cihaz Modbus adresini 15 yapmak için 1. Anahtar, 2. Anahtar , 3. Anahtar ve 4 anahtarı ON yapmanız yeterlidir.
MPR-3X Serisi Enerji Analizörlerinde Fabrika Çıkışlı Modbus Parametreleri Nelerdir?
MPR-3X serisi şebeke analizörlerinde menü içinde gerekli Modbus ayarlarının yapıldığı RS-485 menüsü bulunmaktadır. Bu RS-485 menü içinde 3 adet alt menü daha vardır; Modbus ID (NAD) Baud Rate Parity Bu parametreler fabrika çıkışlı olarak; Modbus ID (NAD) : 1 Baud Rate: 115200 Parity: Yok şeklinde ayarlanmıştır.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörleri Fabrika Ayarlarına Nasıl Döndürülür?
1) Cihazı fabrika ayarlarına döndürmek için "Ayarlar" menüsünden "Sistem" menüsüne gidip, "FB RESET" ekranında SET tuşuna basılır. 2) Ekranda "Fabrika Ayarlarına Dön" varken SET tuşuna basılır. Ekrana "pin kodu" gelir ve Pin kodunun girilmesi gerekmektedir. 3) Aşağı ve yukarı ok tuşlarını kullanarak geçerli olan pin kodu girilir. Fabrika ayarı 1234'dür. 4) Pin kodu doğru girildiğinde ekranda alt satırda "Hayır" yazısı belirir. 5) Bu durumda SET tuşuna basıp, aşağı veya yukarı ok tuşu ile "Evet" e getirip SET tuşuna basılır. 6) Menüden çıkarken ayarların kayıt edilmesi unutulmamalıdır! 7) Menüden çıktıktan sonra resetleme işlemi başlar ve cihaz kapanıp tekrar açılır. 8) Ekranda cihazın yazılım versiyonu görünür ardından cihazın devreye alım işlemi baştan başlar.
MPR-4X Serisi Analizörün 4. Akım Girişi (IN) için Kullanılacak Akım Trafosu Ne olmalıdır?
MPR-4x serisi analizörlerin, arka portunda akım girişleri bulunmaktadır (K1-L1, K2-L2, K3-L3 ve K4-L4). Üç faz için kullanılması gereken akım portları; K1-L1, K2-L2, K3-L3 'dır. Eğer nötr ölçümü yapılması isteniyorsa, nötr hattına bağlanan akım trafosunun K4-L4 klemensine bağlanması gerekmektedir. Cihazda nötr hattına bağlanan akım trafosu için ayrı bir çevirme oran (Primer / Sekonder) menüsü olmadığı için, 3 fazın akım hattına bağlanan akım trafosu ile nötr hattına bağlanan akım trafosu aynı olmalıdır.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Fabrika Çıkışlı Modbus Parametreleri Nelerdir?
MPR-4X serisi şebeke analizörlerinde menü içinde gerekli Modbus ayarlarının yapıldığı RS-485 menüsü bulunmaktadır. Bu RS-485 menü içinde 3 adet alt menü daha vardır; Modbus ID (NAD) Baud Rate Parity Bu parametreler fabrika çıkışlı olarak; Modbus ID (NAD) : 1 Baud Rate: 115200 Parity: Yok şeklinde ayarlanmıştır.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Gerilimlerin Yanlış Gözükmesinin Nedeni Ne Olabilir?
Gerilim değerlerinin yanlış gösterilmesi durumunda öncelikle kontrol edilmesi gereken 2 konu vardır; Gerilim trafosu kullanılmıyorsa, ayarlardan gerilim trafosu “pasif” olarak işaretlenmiş olmalıdır. Gerilim ve nötr uçlarının doğru klemenslere bağlanmış olduğundan emin olunmalıdır. En çok yapılan hata nötr ucunun 4.gerilim girişine bağlanmasıdır, nötr bağlantısı nötr klemensine (16) yapılmalıdır.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Log Kayıtları Silinebilir Mi?
Cihaza factory reset yapıldığında tüm hafızasını sıfırlar, dolayısıyla loglarda silinir. Ölçülen parametrelerin hafızaya kaydedilmesi önemli bir olaydır, yanlışlıkla silindiğinde birkaç aylık hatta yıllık bilgi geri döndürülemez şekilde kaybolur. Özellikle kesinti ve gerilim gibi kritik elektrik parametrelerini izlemek için kullanıldıgında kullanıcıların log kayıtlarını silmemesi tavsiye edilir.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde neden 4 akım trafo girişi vardır? Ne amaçla kullanılır?
Cihaz 3 akım trafosu ile kullanıldığında nötr akım hesaplanarak gösterilmektedir fakat 4. akım girişine de akım trafosu bağlanırsa, cihaz nötr akımını hesaplamaz, ölçerek tam doğru nötr akım değerini verir. Bu özellik opsiyoneldir, isteğe bağlı olarak kullanabilir.
4. akım girişine sahip MPR-4X serisi Enerji Analizörlerinde Nötr Akım nasıl gösterilir?
3 faz için akım trafosu bağlantı girişlerinin yanı sıra MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde 4. akım trafosu girişi de mevcuttur. Bu 4. akım trafosu girişinin kullanılması zorunlu değildir, isteğe bağlıdır. 4. akım trafosu girişi boş bırakılırsa, MPR-4X Enerji Analizörü nötr akımını 3 fazın akımlarından aldığı anlık değerler ile hesaplayarak ekranında gösterecektir ve bu nötr akımı cihaz üzerinde InC parametresinden takip edilir. Eğer kullanıcı cihazdaki 4. akım trafosu bağlantı girişine nötr hattına bağladığı akım trafosunu bağlarsa, cihaz nötr akımı hesaplamak yerine, bağlanan akım trafosundan aldığı değere göre ölçüp gösterecektir. Bu durumda nötr akım IN parametresinden takip edilir.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Olay Kayıtları Cihaz Üzerinde Nasıl İzlenir?
Cihazın ESC tuşuna 3 saniye süreyle basılı tutulduğunda ekrana kayıt edilmiş olaylara ait raporlar gelmektedir. Cihazda toplam 255 adet olay kayıt edilebilmektedir. Kayıt edilen olay tipleri: İlk enerjilenme, kısa kesinti, uzun kesinti, alarm, ayar değişikliği, zaman değişikliği ve reset. Aşağı ve yukarı ok tuşları ile kayıt edilmiş olaylar arasında geçiş yapılabilir. Olaylar meydana geliş sıralarına göre sıralanmaktadır. Birinci kayıt en yeni rapor, 255. kayıt ise en eski rapor olarak sıralanmıştır. Set tuşuna basılarak sırası ile kayıtın oluştuğu ; Başlangıç tarihi, Başlangıç saati, Bitiş tarihi, Bitiş saati, Süresi, Parametresi, Alarmın oluştuğu kaynak, Alarmı oluşturan değer görülmektedir. Not:Herhangi bir tuşa basılmadığı zaman 60 saniye sonra olaylar ekranından çıkılarak ölçme ekranlarına dönülür.
MPR-4X Serisi Enerji Analizörlerinde Üç Zamanlı Tarifelere Göre Tüketimler Görülebilir mi?
Üç zamanlı tarifelere göre tüketimler görülebilir. Ek olarak cihazın RS-485 çıkışından modbus protokolü üzerinden register tablosundaki ilgili adres bilgisi ile de okuma yapılabilir.
MPR-5X Serisi Enerji Analizörlerinde Neden 2 Adet Enerji Sayacı Bulunur, Hangi Amaçla Kullanılır?
LED ekranlı şebeke analizörlerinde fabrika çıkışlı iki adet enerji sayacı bulunmaktadır. Bu 2 ayrı sayaç cihazlarda bulunan dijital giriş özelliği sayesinde, şebeke ile jeneratör tüketimlerinini birbirinden ayırmak için kullanılır. 1.Enerji Sayacı 1-I : Import aktif enerji (kWh) 1-E : Export aktif enerji (kWh) 1-L: İndüktif reaktif enerji (kVArh) 1-C: Kapasitif reaktif enerji (kVArh) 2.Enerji Sayacı 2-I : Import aktif enerji (kWh) 2-E : Export aktif enerji (kWh) 2-L: İndüktif reaktif enerji (kVArh) 2-C: Kapasitif reaktif enerji (kVArh) Import aktif enerji, şebeke veya jeneratörden tüketilen enerjiyi göstermektedir. Export aktif enerji, solar uygulamaları vb. gibi elektrik üretimi yapılan tesislerde şebeke besleniyorsa bu enerji miktarını yazacaktır. İndüktif ve Kapasitif reaktif enerjiler ise tüketilen reaktif enerjilerin ayrı ayrı gösterildiği kısımlardır. Bu sayaçların çalışma prensibi şu şekildedir; Cihazdaki 2 enerji sayacı fabrika çıkışlı olarak "ON" durumundadır ve her koşulda iki sayaçta sayar. (Eng Cnt menüsünden kontrol edilebilir). Senaryo - 1 İşletme elektriği sadece şebekeden alıyor, jeneratör kullanmıyorsa iki sayaç beraber sayacaktır, burada bazı işletmeler sadece 1. enerji sayacından değer okumak istediklerini, 2. enerji sayacında da benzer değerler gördüklerinde karışıklık yaşadıklarını ifade edebilmektedir. Bunu çözmek adına; Cihaz içinde “Eng Cnt” menüsüne gidilir ve “SET” tuşu ile giriş yapılır. “E-1” ve “E-2” alt menüleri görülür, burada “E-2” alt menüsüne gidilip “SET” tuşuna basılır, çıkan bir alt menüde “E-1” seçilir. “ESC” ile “SAU E SEt yES” uyarısı gözükene kadar üst menüye çıkılır, burada “YES” seçilir ve ayarlar kaydedilir. Böylece şebekeden elektrik tüketen bir işletmede, sadece 1. enerji sayacı değerleri yazacaktır, 2. enerji sayacı artık yazmayacaktır. Senaryo - 2 İşletme elektriği bazen şebekeden bazen jeneratörden alıyor, bu yüzden şebeke ile jeneratörün tüketimlerini ayrı ayrı gösterilmesini istiyorsa; 1. enerji sayacı sadece şebekeden tüketimi, 2. enerji sayaç ise sadece jeneratörden tüketimi gösterecek şekilde ayarlayabiliriz. LED ekranlı şebeke analizörlerinde fabrika çıkışı olarak 2 adet 12-48 V DC besleme ile çalışan dijital girişler bulunmaktadır. Jeneratör aktif olduğunda kontağını çekecek rölenin çıkışına 12-48 V DC değerlerinde bir güç kaynağı bağlanır. Bu güç kaynağını cihazın dijital girişine bağlantısını yaptıktan sonra aşağıdaki adımlar izlenir; Cihaz içinde “Eng Cnt” menüsüne gidilir ve “SET” tuşu ile giriş yapılır. “Eng Cnt E-1” ve “Eng Cnt E-2” alt menüleri görülür. “Eng Cnt E-1” alt menüsüne seçilip, “SET” tuşuna basılır. Çıkan bir alt menüde “E-2” seçilir. “ESC” tuşuna basılıp, üst menüye dönülür. Yukarı yada aşağı tuşuna basıp “Eng Cnt E-2” menüsü seçilip, “SET” tuşuna basılır. Çıkan bir alt menüde eğer birinci dijital giriş aktif edilmişse “I -1” , ikinci dijital giriş aktif edilmişse “I – 2” seçilir. ESC ile SAU E SEt yES uyarısı gözükene kadar üst menüye çıkılır, burada YES seçilir ve ayarlar kaydedilir. Böylece cihaz artık elektriği şebekeden aldığında tüketimi 1. enerji sayacına yazacaktır, dijital giriş aktif olduğunda yani jeneratör çalışmaya başladığında ise 1. enerji sayacını durdurup, tüketimi 2. enerji sayacına yazılacaktır. Bu sayede şebeke ve jeneratör tüketimleri farklı sayaçlara yazılarak birbirlerinden ayrı analiz edilmeleri sağlanabilecektir.
MPR-5X Serisi Enerji Analizörlerinde Register Adres Sorgusu Yapılamaması Durumunda Ne Yapılmalıdır?
Güncel register adresleri ile yapılan sorgulara sonuç alınamaması, cihazın eski versiyon olmasından kaynaklı olabilir. Cihazınız eski versiyon olması halinde eski tip register adresler ile sorgulama yapılması gerekir. Böyle bir durum söz konusu ise musterihizmetleri@entes.com.tr adresinden destek talebinde bulunabilirsiniz.
MPR-6X Serisi Enerji Analizörlerinde Ekran Aydınlatma Işığı Var Mıdır?
MPR-6X Serisi enerji analizörlerinde kullanıcı isteğine bağlı olarak ekran aydınlatma ışığı için ON / OFF seçeneği bulunur ve ayarlanabilir. Ayar için; "Menü" tuşuna basılır, "yukarı ok" yardımıyla ilerlenir ve ayarlar menüsüne gelinir. Giriş için "menü" tuşuna basılır. Tekrar "yukarı ok" yardımıyla ilerlenerek "Ekran'Ayarı"na gelinip "Menü" tuşuyla girilir. "Yukarı ok" yardımıyla ilerlenip "Işık Aç" seçeneğine gelinerek "Menü" tuşuna basılır ve buradan ekranın ışığı; Otomatik Aç Kapalı olarak görülür. İstenilen ayara "yukarı ok" tuşları yardımıyla gelinerek "Menü" tuşuyla onaylanır.
MPR-6X Serisi Enerji Analizörlerinde Ekranda RX ve TX Simgeleri Ne Anlama Gelmektedir?
RX ve TX bilgisayar ile haberleşme sembolleridir. Cihazın bağlı olduğu hat üzerinde Modbus haberleşmesinin olduğunu gösterir.
MPR-47SE Ethernetli Enerji Analizöründe "Modbus ID Bilgisi" Nedir?
MPR-47SE Build-in Ethernet özelliğine sahip, gelişmiş bir Enerji Analizörüdür. Cihaz üzerinde hem RS-485 bağlantısının yapıldığı klemens girişi hem de ethernet girişi ayrı ayrı bulunmaktadır. Kullanıcı cihazı haberleştirmek için iki özelliği de kullanabilir. Cihaz içinde ki RS-485 menüsünde Modbus ID, fabrika çıkışlı 1 olarak ayarlanmıştır. Eğer kullanıcı Modbus haberleştirmesini RS-485 bağlantısının olduğu klemens ile yaparsa, bu menüde yazan Modbus ID kullanılmalıdır. Fakat, cihaz eğer Ethernet üzerinden haberleştirilecekse cihazın Modbus ID bilgisi, cihazın RS-485 menüsünde bulunan Modbus ID ayarından bağımsız olarak 247 olarak tanımlanır. Yapılacak sorgularda Modbus ID adresinin 247 olarak girilmesi gerekmektedir.
MPR-47SE Ethernetli Enerji Analizöründe Sabit IP Nasıl Tanımlanır?
Cihaz menüsünde bulunan "DHCP" seçeneği açık ise "IP tanımlama" ekranı pasif durumdadır. Öncelikle DHCP pasife alındıktan sonra bir alt menüden IP ekranına erişim açılacaktır. IP ekranına erişim sağlandıktan sonra belirlediğiniz IP cihaza tanımlanabilir.
Sag & Swell Özelliği Nedir ve Hangi ENTES Donanımlarında bulunur?
Ani gerilim düşümü (Sag) ve ani gerilim yükselmesidir (Swell). Her iki olayda mikrosaniyeler ile milisaniyeler arasında meydana gelmektedir. Özellik olarak MPR-47S ve MPR-47SE model ENTES Analizörlerde mevcuttur ve Sag & Swell olayları gerçekleştiği anda, analizörler bu durumu Olay Kaydı olarak hafızaya kayıt ederler.