Nano Diamond Pil Teknolojisi ve Özellikleri
NDB firması, geliştirilen bu yeni batarya teknolojisinin, cep telefonlarından ev aletlerine, elektrikli otomobillerden uçaklara kadar her türlü cihaz ve makinelerde kullanılabileceğini ifade ediyor.
California merkezli ABD’li girişim NDB Technology, geliştirdiği Nano Diamond Pil ile teknolojik cihaz ve makinelerin kullanımında çığır açacak bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor. Küçük nükleer jeneratörler gibi davranan ve 28 bin yıl pil ömrüne sahip kendi kendini şarj edebilen batarya sayesinde cep telefonu başta olmak üzere tüm tüketici elektroniğinin yanı sıra otomobil, uçak, tıbbi cihazlar ve sanayi elektroniğinin gelişimini de dönüştüreceğe benziyor.
Nano Diamond Pil Nedir?
Cep telefonları, elektrikli arabalar, uçaklar ve roketler için devrim niteliğinde olan bu bataryalar, nükleer atıklar ve radyoaktif olmayan elmas parçacıklarından oluşuyor.
NDB, nükleer yakıt çubuklarından radyasyon emmiş ve kendileri radyoaktif hale gelmiş grafit nükleer reaktör parçalarını kullanıyor. Nano Diamond Battery, grafit parçalarını saflaştırıp Karbon-14 elmasları oluşturuyor. Karbon-14 elmasını güvenli hale getirmek için de radyoaktif olmayan, laboratuvarda oluşturulmuş, radyasyon sızıntılarını önleyen ve koruyucu ve dayanıklı bir tabaka görevi gören karbon-12 elmas tabakasını kullanıyor. Elmas kapsülleyici malzemenin yanı sıra bor katkılı SCD ve güç üretimi dışında kullanımı önleyen bir kilitleme sistemi ile donatılacak olan batarya, yüksek güvenliği garanti altına alıyor. NDB, geliştirilecek olan bataryaların sahip olacağı radyasyon seviyelerinin insan vücudunun ürettiği seviyelerinden bile daha düşük olacağını ve tamamen güvenli olduğunu belirtiyor.
Nükleer atıklar, ülkeler için depolanması oldukça zor ve tehlikeli olmakla birlikte çok yüksek maliyetler yaratıyor. Nano Diamond Pil, son derece güvenli olup üretildikten sonra karbon emisyonu yaymıyor ve böylece oldukça güvenli ve çevreci bir enerji kaynağı olarak görülüyor. NDB firması, geliştirdiği bu teknoloji sayesinde hem çevre hem de ekonomi açısından oldukça büyük avantajlar yaratacağa benziyor.
Nano Diamond Battery firması, geliştirilen pillerin AA, AAA, 18650, 2170 veya her türlü özel boyut dâhil olmak üzere herhangi bir şekle veya standarda uyacağını söylüyor.
Nano Diamond Pil Nerelerde Kullanılacak?
NDB firması, geliştirilen bu yeni batarya teknolojisinin, cep telefonlarından ev aletlerine, elektrikli otomobillerden uçaklara kadar her türlü cihaz ve makinelerde kullanılabileceğini ifade ediyor. Düşük maliyetli, uzun ömürlü ve elektrik kullanımına ihtiyaç duymayan Nano Diamond Pil, cep telefonları için devrim niteliğinde bir buluş olarak değerlendiriliyor. 2020 yılı itibarıyla geliştirilip piyasaya sürülmesi planlanan bu batarya teknolojisi, yıllarca şarj edilme ihtiyacı duymayacak bir cep telefonuna sahip olabileceğimiz anlamına geliyor.
Nano Diamond Pil, elektrikli otomobiller için de oldukça heyecan verici bir gelişme olarak kabul ediliyor. Elmas piller, yeniden doldurma ve yakıt ikmal istasyonuna gerek kalmadan kesintisiz sürüş imkânı vadediyor.
NDB firması, geliştirdiği batarya teknolojisi ile toplumsal fayda sağlamayı da hedefliyor. Şebekeye erişim açısından uzak ve dezavantajlı nüfusun 24 saat kesintisiz enerjiye erişimini sağlayarak yardım hizmetinde bulunmayı planlıyor.
Nano Diamond Battery, eğer tüm bu yeniliği hayata geçirebilirse otomotiv, havacılık, savunma, tıbbi teknoloji ve tüketici elektroniği başta olmak üzere birçok sektörün de dinamiğini değiştireceğe benziyor.
Nesnelerin İnterneti IoT (Internet of Things) Nedir? isimli blog yazısını okumak için tıklayın.
Yayınlanma Tarihi: 21 Eylül 2020, 07:09
08 Kasım 2020, 19:11
Bence iyi bir pıroje ve yeniliklerle donatılan Deney kart için ülkemize hayırlı olmasını diliyorum
04 Kasım 2020, 13:11
Bu olablir ama yaşatmazlar. Böyle çok buluş var. Mucitleri öbür dünyada. Bizden de var. Yaşarsak gorecegiz.