Şönt Reaktör Kullanım Alanı Bağlantı Şeması

Şönt Reaktör Kullanım Alanı Bağlantı Şeması

Şönt Reaktörler, kapasitif etki altında olan işletmelerde, kapasitif enerjiyi yok etmek veya dengelemek için endüktif yük üreterek sisteminizi dengelemeye yardımcı olur.

İçindekiler

    Şönt Reaktörlerin diğer adıyla Endüktif Yük Reaktörlerinin, kapasitif yüklerin çok fazla olduğu işletmelerde, kapasitif enerjinin karşılanmasını sağlayan kompanzasyon elemanları olduğundan daha önceki blog yazımızda bahsetmiştik.

    Kompanzasyon Panolarında Şönt Reaktör (Endüktif Yük Reaktörü) Kullanımı blog yazısını okumak için tıklayın.

    Şönt Reaktörler, kapasitif etki altında olan işletmelerde, kapasitif enerjiyi yok etmek veya dengelemek için endüktif yük üreterek sisteminizi dengelemeye yardımcı olur. Bu sayede reaktif enerji ceza bedeli ödemek zorunda kalmazsınız.

    Şönt Reaktörlerin Kullanım Alanları

    • DC sürücülerin ağırlıklı olduğu tesisler
    • Uzun iletim hatları üzerinden beslenen verici sistemleri
    • Yarı iletken bulunduran güç elektroniği cihazları
    • Baz istasyonları
    • Uzun enerji iletim kabloların kullanıldığı tüketici tesisleri
    • Florasan ve LED aydınlatma kullanımı çok fazla olan labaratuvar, hastane ve mağazalar.

    Şönt Reaktör Bağlantı Şemaları

    Kompanzasyon sisteminin en önemli elemanlarından biri olan Şönt Reaktörler, tek fazlı ve 3 fazlı olarak üretilirler ve kapasitif etkiyi yok etmek için sisteme paralel olarak bağlanırlar.tek-fazli-sont-reaktor

    Tek Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

     

    tek-fazli-sont-reaktor-baglanti-semasi
    Üç Fazlı Şönt Reaktör Bağlantı Şeması

    uc-fazlı-sont-reaktor-baglanti-semasi

    Şönt reaktörler sisteme herhangi bir noktadan baðlanabilir fakat böyle bir bağlantının doğru bir bağlantı olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü şönt reaktörler, endüktif reaktif enerjinin yanında düşük miktarlarda (yaklaşık olarak %3-5 arasında) aktif enerji de tüketirler ve bu yüzden gerek olmadıkça devreden çıkmaları en doğrusudur. Bunu sağlayan ENTES Reaktif Güç Kontrol Röleleri, gerek olmadığı durumlarda şönt reaktörleri otomatik olarak devreden çıkarırlar ve gereksiz enerji tüketimini engellerler.

    ENTES şönt reaktörler, Avrupa standartlarında, uzun ömürlü ve zorlu çalışma şartlarına dayanıklı olarak tasarlanmıştır. Endüktif reaktif yük ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanan şönt reaktörlerin hepsi CE sertifikasına sahiptir.

    ENTES şönt reaktörler hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

    ''Kompanzasyon Panolarında Şönt Reaktör (Endüktif Yük Reaktörü) Kullanımı'' isimli blog yazımızı okumak içim tıklayın.

    Yayınlanma Tarihi: 27 Kasım 2019, 05:11

    Yorumlar
    Yorum Yap
    Sizi Arayalım
    Sizi Arayalım
    KVKK Aydınlatma Metnikapsamında ürün ve hizmetlere yönelik bilgi verilmesi, etkinlik, tanıtım, pazarlama ve kampanya faaliyetlerinin duyurulması amacıyla ENTES Elektronik’in iletişim bilgilerime ticari ileti göndermesine izin veriyorum.